Translation tool

sâmbătă, 14 decembrie 2013

YP1WFF/p in YOFF-535

YOFF-535, Padurile din silvostepa Mostistea se afla raspandite pe langa bazinul Mostistea. Ele sunt mai multe zone din care una se afla mai aproape de Bucuresti si este relativ usor accesibil. Dupa cum se poate vedea si pe harta acesul se face pe autostrada soarelui, iar la iesirea de la Fundulea se ia spre sud pe un drum local(402). daca pana la si pe bucla de iesire este asfalt, de aici mai departe este drum de pamant amestecat cu criblura. Cand este uscat se poate merge usor. Acum fiind iarna drumul a fost partial inghetat si s-a putut merge destul de bine
La ducere am iesit spre locatia Alexandru Ioan Cuza, un fel de catun cu cateva case, dar cu nume glorios!
De aici am trecut pe langa canalul de irigatii pana la terminal unde incepea si zona protejata.
Am cautat un loc mai dejajat, astfel ca absorbtia in vegetatie sa fie minima.
Odata instalati am facut o proba cu o antena mai veche, folosita cand am fost pe Sacalinu Mare, si anume "microvert". Antena a functionat bine pana ce la un moment dat suportul s-a miscat si a cazut. Asta a dus la ruperea unei piesa ceea ce a facut sa nu mai poata fi folosit. Ulterior a aparut "clasica" undita care a fost acordata in benzi ca ajutorul unui transmatch.
Operatori am fost doi: Florin YO3BAP si eu, Pit YO3JW Am lucrat cu schimbul, atat in SSB, cat si in CW.
YO3BAP la manipulator!
Per total s-a depasit 200 de legaturi. Pe la ora 13 OL a trebuit sa strangem dintr-un motiv serios. La ora 16 OL trebuia sa fiu prezent la serbarea de craciun a nepotului. Nu puteam sa lipsesc ca nu mai scapam de comentarii tot anul!!
In pauza in care Florin opera m-am invartit prin zona.
Pe camp culturile de grau si rapita erau deja in vegetatie. Ce mi s-a parut curios a fost faptul ca rapita rata de parca ar fi degerat. Un localnic a zis ca asa se manifesta! L-am crezut, eu nestiind mai nimic....
Tot acolo era terminalul de la canalul de irigatii. Era, deoarece acum au mai ramas numei elementele din ciment care inca nu s-au putut valorifica. Sarma de pe stalpi, motoarele, tevi, numai erau.
Undeva, nu depate, se pare ca a fost un sediu. Acum mai erau pereti goi.
La plecare, am vazut o caruta ce venea spre noi. Era tata, mama si copilul. Deorece era un drum care o lua peste camp, am intrebat daca se poate merge pe acolo pentru a iesi la drum. Raspunsul fiind afirmativ am plecat pe acolo. Noroc ca nu s-a dezghetat pamantul!

Inainte de a porni am vazut cum cei din caruta s-au dus glont la zona cu sediu in demolare. Probabil mai erau ceva lemne de recuperat pentru foc!
Vom incerca sa ajungem din nou in zona dupa ce totul va fi verde.Cred ca este mult mai frumos!
PS. Drumul 402 duce si spre Nana! Probabil ca intr-un viitor va fi asfaltat!!!
73 Pit YO3JW

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu