Translation tool

duminică, 17 noiembrie 2013

Cu YP7WFF in Padurea de castani de la Topesti, Gorj. YOFF-314




Drumurile toamnei m-au purtat pe 15 noiembrie, intr-o frumoasa zi, pe drumul judetean 67D/672A, in nordul judetului catre cunoscuta localitate Tismana. Mai exact catre satul Topesti cunoscut prin plantatiile sale de castan comestibil.
Strabatem intii padurea Tismana care ne intimpina cu multa liniste si frumoasele culori ale toamnei.

Drumul ne duce catre plaiul castanilor. Satul Topesti este renumit prin plantatiile de castani comestibili care se intind pe mai mult de 60 hectare. Climatul zonei este  submediteranean cu temperaturi medii anuale cu 2-3 grade peste media depresiunii iar in ianuarie sint inregistrate in 80% din zile temperaturi diurne pozitive. Apropierea dealurilor inalte de munte aduce si multe roci calcaroase vizibile adesea. Toate favorizeaza existenta padurilor de castan alaturi de  alunul turcesc,  iedera si liliacul salbatic. Sint mai multe ipoteze legate de istoria acestor plantatii. Una din ele spune ca plantatiile au fost facute de calugarii veniti din sudul Dunarii odata cu zidirea manastirii Tismana.

Am oprit intr-o mica poiana amenajata de primarie pentru tirgurile duminicale. Amplasamentul exact este KN15LB la o altitudine de peste 300 metri. Deoarece zona face parte din aria protejata YOFF-314 am hotarit sa o activez pentru o mica perioada de timp cu indicativul special YP7WFF folosit pentru astfel de activitati de clubul nostru, YO7KFX. In banda de 14 MHz doar in SSB. Echipamentul obisnuit: IC7000 + AAT MFJ929 si antena verticala de 8 metri pe un suport din bat de undita. La baza un UNUN 1/6 home-made.

Au rezultat, in 40 minute de trafic, un numar de 73 de QSO-uri din 15 prefixe DXCC si doar doua continente, EU si AS. Desigur am beneficiat de obisnuitele postari de pe OH2AQ. QSO-urile au fost incarcate in baza de date WWFF si QSL-ul va fi disponibil prin birou.

73/44 Sorin, YO7CKQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu