Translation tool

sâmbătă, 24 decembrie 2011

Bilant 2011

Anul 2011 a fost un an in care actiunile in cadrul YOFF au atins un nivel mai mare decat in anii precedenti.
De la inceputul anului a intrat in competitie lista cu aproape 370 locatii. Din acestea pana la sfarsitul anului au fost activate 88 de zone protejate. Au participat 62 indicative diferite, unele individuale, dar si numeroase cluburi cu numerosi operatori. Unele dintre ele s-au dotat pentru astfel de activitati. Au fost construite diverse tipuri de antene, s-au procurat generatoare de curent, au fost pregatite statii special pentru aceste evenimente. In acest moment exista cateva indicative speciale ce sunt folosite in activari, astfel: YP0WFF(YO2KQT), YP1WFF(YO3KWJ), YP2WFF(YO2MAB), YR2WFF(YO2KJW), YP5WFF(YO5OAG), YP6WFF(YO6KSU), YR6WFF(YO6KNE).(nu uitati prelungirea autorizatiei pentru anul 2012!)
Un clasament al activatorilor din 2011 se poate vedea aici.
Trebuie remarcatã si participarea unor radioamatori din alte tari la activarea unor locatii YOFF.
Pe acesta cale multumesc celor care au participat in activarea diverselor indicative din locatiile din zonele protejate. Si de asemenea celor care au activat cu indicative personale din locatiile de baza, cat si din cele portabile, din zone protejate.
Au fost eliberate diplome:
YOFF, YOFF 2011, YOFF GD 2011, WRFF si DXFF. Regulamentele acestor diplome se pot gasi la: http://wff-yo.blogspot.com De asemenea, datorita faptului ca numeroase faruri de pe litoralul romanesc se afla si pe suprafata unor zone protejate s-a instituit diploma "Lucrat faruri de pe litoralul romanesc"
Se va continua eliberarea diplomelor existente si poate a unora care se vor adapta pentru 2012. Mentionez ca diplomele pot fi obtinute si anual, precum si pe moduri de lucru.
Prin aceasta activitate s-a popularizat nu numai existenta acestor zone care prin statutul lor creaza un cadru de protectie a faunei si florei, dar in unele cazuri s-a participat la ecologizare sau amenajarea anumitor portiuni ale acestora.
Pe aceasta cale multumim si celor care au sponsorizat unele din aceste activitati.
Pentru anul 2012 sunt semne bune. Ramane doar sa le materializam si sa pregatim iesirile noastre in natura si pastrarea ei nealterata.

73/44

Pit, YO3JW

Un comentariu:

  1. Frumos ar fi ca la plecare, daca nu am produs gunoaie sa folosim punga noastra de gunoi pentru a lua eventualele gunoaie lasate de altii (doar atat cate incap in acea punga ca sa nu facem concurenta gunoierilor HI) si sa le ducem la prima pubela intalnita pe drum. Foarte multi montaniarzi din comunitatea Alpinet fac acest lucru. Nu ma indoiesc ca si altii aduna cateva gunoaie in urma altora eu am dat doar un exemplu. Punga cu gunoi aruncata unde ii este locul este recompensa adusa naturii pentru ce am primit in schimb in acele ore sau zile petrecute acolo. Ar fi frumos ca pe traseul de retragere de pe munte sau din orice colt de natura sa adunam atat cat putem din gunoaiele speciei "porcus turisticus" chiar ca si un gest simbolic. Niciodata nu stii cum poti prin puterea exemplului sa schimbi pe cineva.
    de la Coti "citire"

    RăspundețiȘtergere