Translation tool

luni, 20 iunie 2011

YP0WFF in YOFF-296

LUNCA TIMIŞULUI, o nouă ieşire cu YP0WFF in YOFF-296

Sâmbătă 18 iunie 2011, am planificat o noua ieşire cu indicativul special.
Am şi reuşit să facem acest lucru chiar dacă nu ne-am decis cu multă vreme inainte. Aveam de ales intre locaţiile care sunt prin jurul Timişorii, nemai dorind să facem mulţi kilometri pănă la locul ales, aşa că am optat pentru Lunca Timişului, care este la câţiva km de Timişoara.
Echipa formată din YO2LIW, YO2BP, YO2MKL si eu, YO2MTG. Am decis să luam cu noi ICOM 756 PRO III şi noua “jucărie” a lui YO2LIW un Elecraft K2. Antenele pe care ne bazam, cele deja probate şi în alte ieşiri, un dipol dual band pt 80 şi 40 m, si consacratul LW vertical. Am sperat si am crezut că vom reuşi 2 posturi de lucru, dar din păcate nu s-au potrivit planurile de acasă cu cele din târg. Generatorul Panzer, cu care am mai lucrat şi in alte ocazii şi care a făcut treaba bună, de data aceasta nu a vrut să “colaboreze” cu sursa de 120 de lei de la Mivarom, aşa că….. o parte din planuri au trebuit schimbate. Am rămas doar cu sursa ALINCO, sursă in comutaţie, dar care era destul de liniştită şi cu K2-ul ca staţie de lucru.
S-a lucrat şi in CW şi in fonie, Adi stăpânul “jucăriei” dorind să o testeze în condiţiile acestea. S-a onorat cu siguranţa de această datorie, marturie stând si numărul de QSO-uri.
Propagarea, destul de ciudată, nu au fost deschiderile asteptate de noi, mai ales că soarele a explodat de căteva ori cu ceva zile in urmă. Am lucrat cel mai mult in benzile superioare. În 10 m nu am reuşit să auzim nici o staţie, cum nici in 6m nu am făcut nici un QSO. Vremea frumoasă, cald, cerul senin şi un vânticel care uneori adia mai tare, alteori mai încet. Cam aşa arăta WX-ul. O vreme numai bună de scaldă în râul Timiş.
Pe la orele amiezii , zona a inceput să se aglomereze, chiar şi generatorul care era dus cu un prelungitor cam la 25 de m de noi, la umbra altui copac, a avut parte de prieteni, care cautam umbră. Nu a contat că făcea larmă şi mai scotea şi fum, pasagerii din 2 maşini au decis să se oprească langă el şi chiar au şi stat preţ de câteva ore. HI, HI Nu am inţeles de ce au făcut acest lucru, dar a fost decizia lor. Au inceput să se audă şi alte modulaţii de pe la diverse staţii, dar de data asta de amplificare, dar nu a fost nici una atat de aproape de noi încat să ne impiedice să lucram. Păcat că mulţi consideră că o ieşire la iarbă verde înseamnă OBLIGATORIU şi muzică la maxim! Micii şi berea mai merg, dar să asculţi de la fiecare maşină care are şi portbagajul deschis de unde urlă muzica, mie mi se pare o prostie.
Mulţi din cei care treceau pe lângă noi se uitau la pilon şi la antene şi probabil că ne credeau nebuni, dar asta e HOBBY-ul nostru şi asa suntem noi. Am decis de la început să nu rămânem şi peste noapte, aşa că am scăpat de muscăturile ţânţarilor. Ziua doar furnicile in număr mare şi muştele ne-au mai deranjat.
Seara a venit cam repede, am zice noi. Am început să adunăm catrafusele, bucuroşi că am mai petrecut încă o zi în natură, am mai activat o nouă locaţie, şi am dezbătut planul pentru o viitoare ieşire.
Pentru cei care doresc să participe, dar nu prea stiu cum, îi sfătuiesc să lase grijile de o parte, să nu stea prea mult pe gânduri şi să pornească la drum !! Cât mai de dimineaţă !!
Vă asteptăm alături de noi !imagini aici Vizionare plăcută ,
73 & 44 de YO2MTGigi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu