Translation tool

miercuri, 29 iulie 2015

YP0WFF QRP in GreenParty 2015

 In urma validarii rezultatelor de la GreenParty 2015 in categoria QRP din Romania, punctajul cel mai mare a fost realizata de echipa care a operat statia YP0WFF. Echipa formata din YO2MTG si YO2LIW a reusit astfel sa ajunga in posesia premiului oferit de firma LCCOM o antena HF-P1 speciala pentru lucru din portabil , http://www.lccom.ro/index.php
Multumim LCCOM , felicitari echipei si asteptam ca in competia din 2016 sa avem noi rezultate in GreenParty.
Informatii despre WWFF se pot gasi la http://www.wwff.co/  iar baza de date se poate consulta la http://logsearch.wwff.co/index.php
Dupa inscriere se pot folosi facilitatile respective pentru obtinerea diplomelor specifice.
73 Pit YO3JW

sâmbătă, 18 iulie 2015

YOFF-597 si YOFF-015

Sambata, 04.07.2015 am fost pentru prima oara cu statia radio la HOLBAV unde se afla YOFF 597. Peisajul salbatec este exceptional si vremea a fost foarte buna. Aveam de gand sa incep sa lucrez de pe la ora 11,00 CFR ,dar  m-am gandit ca mai intai sa vad ce se poate vedea in zona .  Si am avut ce vedea.
Daca esti pensionar sau agricultor, aici poti sa-ti petreci timpul din primavara pana-n toamna. Si sa ai o statie radio cu tine!  
Am folosit numai 14 MHz deoarece eram intre munti si trebuia sa ies cu semnalul radio de acolo cat mai bine.
Am folosit: TS 450 S (cu auto tuner), antena GP vertical HM pe undita de 6 m si pilon din teava de fier de 5 m. Cu cei 11 metri de antena se uitau oamenii care treceau pe acolo ca la "Urs".
Am facut 101 legaturi cu 3 continente si am lucrat cu prietenii mei vanatori de zone WWFF din CU3, UA9, 4X4, EA, G,  I, F, SM, OH, DL.  Totul a decurs bine , dar numarul.mare de legaturi pe minut ma puneau de multe ori in dificultate de a scrie rapid indicativele in log. Pentru a anunta activitatea am folosit o tableta VONINO cu cartela de internet si m-am postat pe WWFF-cluster pentru a fi chemat.

Marti dimineata am plecat cu un grup de copii sus pe platoul Bucegilor pe ruta Codlea, Rasnov, Predeal, Busteni, Sinaia, drumul Dichiului si apoi pe TRANS BUCEGI pana la complexul sportiv Piatra Arsa.  De aici un ghid i-a luat si i-a dus sa vada Babele, Sfinxul si Crucea Caraiman.
Intre timp am ridicat pilonul antenei GP pentru 20 m si am anuntat pe WWFF-cluster activitatea mea in Bucegi.
Am facut 111 legaturi radio pana cand grupul a sosit la masina si apoi am plecat spre casa.  Soseaua este proaspat asfaltata, s-au montat parapeti de beton si fier pe lateralele drumului si se circula foarte bine la altitudini de la 1400 m pana la 2350 m.
Cald, dar a adiat vantul si deci am putut lucra in conditii ideala cu TS-450S( 50 W), grup generator si antena GP.

YO6CUF/p Cezar