Translation tool

duminică, 19 octombrie 2014

YOFF-162 Maglavit si Manastirea Maglavit


Chiar daca am plecat cu noaptea-n cap de acasa, am ajuns in conditii nu tocmai usoare si la Manastirea Maglavit, un loc linistit, ferit de tumultoasa viata care o traim in marile orase. Dupa un scurt tur si aprinsul unor lumanari intru amintirea celor dragi, am cautat un loc unde sa imi intind antena fara a da dureri de cap nimanui
Uite asa am reusit sa ma opresc pe malul lacului Maglavit si sa activez in acelasi timp si YOFF si prima manastire din lista manastirilor din Romania, lista pusa la punct de acelasi Pit, YO3JW care "ajuta" si miscarea cu WWFF
Nu pot spune ca a fost nimic deosebit sau nu am observat eu, decat ca mi-a placut nespus de mult locurile care le-am vazut si vizitat pentru prima oara. Asta poate fi un imbold si pentru voi sa dati o fuga daca sunteti prin zona.
QSO-urile au curs unul dupa altul, propagarea a fost buna si am reusit de cateva ori sa trec si peste "balta" trecand in log si statii din W1. In banda de 40 de m nu am intalnit prea multe statii din YO, dar nu a fost o problnema, pentru ca au fost altele pe "faza" si au strigat dupa mine ajutandu-ma sa adun un numar de 130 de legaturi in mai putin de o ora.
Pana la o noua intalnire in banda, sanatate maxima si PACE in suflete,
73 de YO2MTGigi

Brasovenii in YOFF-020 Parcul Natural Apuseni

IN PARCUL NATURAL APUSENI - YOFF 020 CU YO6EZ/p

Auzind discuții intre colegii de la CS Universitatea Brașov – YO6KSU – despre dorința lor de a participa la concursul IARU UHF din 4 – 5 octombrie, am gândit să mă „infiltrez” și eu intre ei cu gândul de a activa YOFF 020, 0 locatie noua pentru mine.
Și iată ca vineri la ora prânzului suntem în mașina pregătiți sa parcurgem aproape 400 km pana la pasul Vartop, unde aveam rezervata cazarea la una din multele pensiuni existente în zona.
Pe ultima suta de kilometri, noapte, ceața, plus urcus pe o ploaie mocaneasca, astfel ca pe la ora 19.30 am ajuns la pensiune; altimetru indica 1181 m.
După o cina binemeritata, la culcare. A doua zi dimineața am constatat ceva ce nu ne-am fi dorit: o ceața deasa ca nu vedeai nimic la 20 metri; și acest lucru ne-a însoțit în cele doua zile, cu mici excepții... când ploua!
Totusi unii din colegi, conduși de Victor - YO6MP au plecat spre un vârf la 1400 metri pentru instalarea cortului și acelor necesare pentru participarea în concursul de UUS, și de ce nu și pentru activarea YOFF-020.
Eu, rămas la căldura, ajutat la YO6BJG – Ladis și YO6FUG – Nonu, am trecut la instalarea antenei: EZ by CT1FFU montata vertical. Vârful antenei era la peste 15 metri dar incomparabil cu înălțimea brazilor care ne inconjurau, de peste 30 metri.
Ceața și umezeala ne-au pus ceva probleme dar fără ele ce înseamnă lucrul în WWFF???
Duminica, după amiaza, cu toată echipa adunata, când ne pregăteam spre drumul de întoarcere, a iesit și soarele!!!
Oare de bucurie ca a scăpat de noi din zona???

  Toate cele bune va ureaza YO6EZ.

vineri, 17 octombrie 2014

Echipa YR4R in YOFF-025

 Dupa expeditiile anterioare in YOFF 336, YOFF-512 si YOFF-196, am ales sa activam si un parc national din imediata vecinatate a orasului Galati. Am profitat si de reintoarcerea in YO, a lui Ginel YO4RYU/MM, asa ca am pregatit echipamentele necesare pentru a activa din YOFF-025 Parcul Natural Lunca Joasa a Prutului Inferior.
 Dupa succesul expeditiilor anterioare, echipa clasica compusa din YO4RYU-Ginel, YO4CVV-Petrica, YO4RXX-Adrian,YO4REC-Lucian sa marit cu inca doi radioamatori din Galati, YO4BJT-Costel,YO4RLN-Valentin.
 Am folosit acelasi indicativ special YR4R, alocat clubului nostru GLARIS Galati.
 Am ales ca amplasament Lacul Zatun, situat in interiorul Parcului Natural. Acces fara probleme cu auto din dotare, zona amenajata pentru agrement, fara a modifica frumusetea naturala a locului.
 Nu in ultimul rand, a contat si accesul in interiorul zonei, la o retea de alimentare cu energie electrica.
 Dupa montarea celor doua antene, verticala pentru 7 MHz, si deltaloop pentru 14 MHz, sambata dimineata, la ora locala 9.40, am inscris in log prima legatura cu RV9CHB. Propagarea buna, vremea favorabila au condus la realizarea a 886 QSO, 61 zone DXCC.
 Apelurile in frecventele recomandate pentru WWFF, 7,144 MHz si 14,244 MHz au fost de cele mai multe ori, finalizate de un pile-up, uneori greu de stapanit. Cele doua transceivere Icom IC746 si Kenwood TS480SAT, sau comportat ireprosabil, deasemenea si cele doua antene folosite.
 O actiune reusita din toate punctele de vedere, un sfarsit de saptamana dedicat activarii unei zone foarte frumoase.
 Si bineinteles, la intoarcerea spre casa, ganduri si planuri catre urmatoarea destinatie YOFF.

73 de YO4REC & YR4R Team

luni, 13 octombrie 2014

YOFF-010 - o activare a lui Cezar, YO6CUF/p

Cezar, YO6CUF/p
In perioada 18-20 septembrie 2014 am avut o mica vacanta cu familia in Muntii Piatra Craiului, mai precis, pe valea care duce catre Dambovicioara .  Aici m-am cazat la o pensiune intre munti , iar apoi am montat antenele si statia intr-o poienita de langa pensiune, avand ca sursa de alimentare 220V  trasi de acolo cu un cablu electric lung de 70 de metri. Vremea a fost foarte buna si propagarea acceptabila.
 Am lucrat pe 18 si 19 septembrie pentru YOFF-010.
Am facut si numeroase plimbari in zona, vizitand pestera Dambovicioarei, Pestera Ursilor si alte caverne din zona. Peste tot am facut fotografii. Am avut-o langa mine tot timpul pe nepotica mea SARAH de 4 ani care a fost impresionata de tot ceea ce a vazut.
Sambata seara ne-am intors la Codlea si sper sa mai fac in octombrie o iesire in Cheile Rasnoavei, care sunt de asemenea foarte frumoase.
O serie de imagini se pot vedea la http://arerromania.blogspot.ro/2014/10/expeditia-din-yoff-010-muntii-piatra.html