Translation tool

miercuri, 30 iulie 2014

YP1WFF/p in Delta Dunarii YOFF-021

Acolo va trebui sa ajungem...
Reintalnire
 Am pornit catre destinatia unde aveam sa petrecem cateva zile, joi 17-Iulie-2014 impreuna cu Bord (YO3DP). Echipamentul deja pregatit de acasa a constat in: Tcvr FT 990, antena tip EZ-Wire 16.2m cu adaptare 1:9, soc RF pentru curentii de mod comun, cabluri coaxiale RG-58U, mufe, etc. Pentru ca Bord a venit cu masina…totul a fost foarte comod si usor de transportat.  Drumul a fost foarte bun pana in Murighiol, de unde urmeaza o portiune de aproximativ 5 km ce strabate o padure si mai multe lanuri de floarea soarelui (neasfaltat).
  La “Stiuca Vesela” am fost asteptati de George si Victor (ex YO3GXO) care ne-au oferit libertate totala si ajutor in instalarea echipamentului si antenei. Locatia este grozava pentru radio si desigur… relaxare si pescuit, fiind foarte aproape de un canal ingust care te scoate in Canalul Lipovenilor…si apoi mai departe. 
Pe canal....
Fauna locala...
S-a lasat seara!
  Am decis sa ne instalam, pentru traficul radio, intr-un pavilion ferit… pe cat posibil de mini-fauna bogata din zona (tantari, tauni, libelule si alte zburatoare).
  Rapid a fost intinsa “sarma” E-W alimentata cu coaxial suficient de lung cat sa permita mutarea radioului in casa odata cu lasarea serii.
Stop! George pregateste barca pentru o plimbare rapida pe lacul Soschi. Vremea tine cu noi, dar nu-mi pot lua gandul de la “oare cum se aude banda de 20m?”    Asa ca la intoarcere, in jurul orei 17 CFR eram deja QRV in 20m unde antena se acorda foarte bine. Surprinzator…traficul a fost “delicios”, Bord si cu mine ciulind urechile la fiecare “piuit” auzit in trafic. Vazandu-ne captivati, gazdele s-au ocupat “cap-coada” de pregatirea cinei (TNX!!!).
  Traficul curge frumos…Bord incepe cu intrebarile despre cat de bine merge “sarma”…dar nu-l pot cuprinde. Cresc viteza, ingustez banda la 500Hz. O placere! Nu-mi dau seama cand trece timpul…si se lasa seara…conditiile de trafic se schimba. Schimbam in 40m... Pile-up-ul creste! Ne cheama YO3JW!...Unde este cheia? Rapid un 599, mii de multumiri si 73!

Cele doua "stiuci"!
 
Antena, punctul de plecare!
Pozitia GPS
YO3LW si YO3DP
Deja simt cu concurenta creste….tantarii lucreaza MULTI-MULTI!  Ne retragem in casa de  unde mai continuam sa lucram in pofida QRM-lui provocat de bucuria revederii!
  Am continuat “tratamentul” si zilele urmatoare, insa sambata am fost nevoiti sa comutam in benzile WARC (18 MHz) datorita unui concurs rusesc in derulare. Agresivitatea la apel nu-si mai avea rostul…Bord rade…”transmite ma mai rar sa inteleaga toata lumea”. Culmea…cand entuziasmul incepea sa scada…auzim…K3DY. Perfect…”musca” si in 17m!.
  Nu-l stiam pe Bord atat de pasionat de pescuit care-mi face cadou 2 stiuci prinse de el…desigur, drept recunostinta ii cedez locul la radio…hi!
  Am impachetat totul duminica dimineata pentru a avea timp sa facem curat…aici totul este “self-catering”. Cu bucuria realizarii a 486 QSO-uri in CW si unul singur in SSB, plecam spre casa mai incarcati de energie, mai ciupiti de tantari, dar dornici sa revenim. Tnx!
73 de Cristi YO3LW

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu