Translation tool

sâmbătă, 28 decembrie 2013

YOFF-199 cu YO2MTG/p

O zi superba exact ca una de primavara.
Soare puternic, vant slab si chef de QSO-uri.
Locatia de astazi destul de izolata, atat de bine incat e a doua oara in care incerc sa ma apropii de padure, fara a ramane blocat in noroaie
Si astazi am avut de strabatut un drum de cativa km pe drum de tara, cu sleauri si noroaie, pe acelasi drum pe care circulau si tractoarele care veneau de la padure sau de pe camp. Bine  ca m-am descurcat si am
ajuns in apropierea lizierei. In padure nu se putea intra cu antena, asa ca am stat intr-un loc deschis care oferea si o panorama deosebita asupra localitatii din vale, CHESINT cu TZ
Propagare buna in 20 m si faptul ca am stat cu motorul pornit, avand astfel mai mult de 14V, a facut sa primesc
controale bune de peste tot.Banda de 40 m a mers destul de bine si ma bucur ca am prins si destule statii romanesti cu semnale destul de puternice pentrut un QSO de calitate.
Pe drumul de intoarcere m-am "riscat" si am virat pe un drum care parea promitator. Fapt pentru care m-am felicitat deoarece a fost mult mai bun decat cel pe care am mers catre padurea Neudorfului si m-a si scos chiar la intrarea in localitatea Neudorf, scutind si cativa km cu aceasta ocazie.
Chiar daca in "reclama" din Natura 2000 scrie ca e un sit important pentru lupi, ceea ce a mai ramas  din padure nu cred ca ii suficient pentru a le oferi adapost.
Alte caracteristici ale sitului Situl este constituit din păduri compacte aparţinând, în proporţie de peste 97%, tipului de habitat - păduri balcano-panonice de cer şi gorun. Suprafaţa sitului este de 4,502 hectare.
Calitate si importanță Sit important pentru lup în bioregiunea continentală şi zonă de refugiu pentru haitele cu teritorii în Câmpia Vinga, din bioregiunea panonică.
Vulnerabilitate Braconajul, vânătoarea, exploatări forestiere intensive, dezvoltări antropice.
LA MULTI ANI cu multe DX-uri !!
73 si 44 de YO2MTGigi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu