Translation tool

marți, 22 mai 2012

YO6KNX/p din Parcul natural Comana YOFF-022

Parcul Natural Comana este o rezervatie unica in Europa, care include zeci de specii de plante si animale protejate de legile internationale, si este considerata a doua delta a Romaniei. La cativa zeci de kilometri de Capitala, se afla cea mai mare arie protejata din Campia Romana. Se intinde pe 25.000 de hectare si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana. Specialistii sustin ca „Delta de langa Bucuresti” ocupa locul doi ca biodiversitate, dupa REZERVATIA BIOSFEREI DELTA DUNARII.

Fiind in drum spre municipiulGiurgiu si apoi la comuna Prundu (GR) am oprit si mi-am instalat antenele inverted V pentru 40 m, 20m si 15m undeva langa padure si am lucrat cu statii din Europa si Asia atat in 20 m cat si in 40m. Cu un numar de 102 legaturi facute sper ca m-am incadrat in norma de activare a acestui YOFF. Din pacate vremea a fost foarte ploioasa si descarcarile electrice m-au impiedicat miercuri sa lucrez mai mult, desi propagarea era foarte buna. Asa ca am plecat catre Giurgiu si am trecut sa fac si o vizita prietenului meu Gigi de la Daia, cu care vorbisem cu o zi inainte ca o sa-l vizitez. Poate la vara voi mai activa din aceasta zona .
YO6CUF Cezar

luni, 21 mai 2012

YP0WFF din YOFF-308

O alta surpriza made by YO2MTG!
 Muntele Vulcan YOFF 308 cu YP0WFF
 De multe ori mi-am propus sa ajung si la limita de judet, la hotarul dintre judetul Hunedoara si judetul Alba.  Adica in localitatea Buces-Vulcan.
La Brad, unde am al -2-lea QTH  si multi prieteni radioamatori, merg de ceva vreme in mod regulat, dar nu am reusit sa-mi rup din timp si sa strabat distanta care ma desparte de  locatia YOFF. De la Brad nu sunt decat 30 de km  si accesul se face pe drumul care merge la Abrud. In zona Brad-ului sunt deja mai multi radioamatori dornici de iesiri in natura si chiar le surad aceste activari, dar… problemele  nu le-au permis sa o faca pana acum.
Astfel ca insotit de YO2CXK, Aurel, am pornit la drum, pe o vreme frumoasa si calda, tinand cont ca in ultima vreme a fost foarte rece.  Am plecat  pe soare, dar cand ne-am apropiat de cota de 800 m, au inceput  sa se adune si norii, destul de negri si amenintatori. Nu a trecut mult si a inceput si ploaia, noroc ca nu de lunga durata. Dupa ce am intrat in judetul Alba, la nici 50 m am gasit un drum lat de 2 m, culmea care era si asfaltat proaspat si care speram sa ma duca inspre Vulcan, asa si era  doar ca dupa 200 m de urcat pe o panta deosebit de mare, asfaltul s-a terminat si am fost nevoit sa continui drumul pe drum  de pamant ud, nu are roast sa va spun si cu cata dificultate, dar ce nu facem pentru placerea noastra…  Am continuat sa urc si dupa o portiune dificila, am avut surpriza sa dau iarasi de acelasi asfalt proaspat turnat…  Ulterioar am aflat si explicatia. Asfaltarea au facut-o anul trecut cei din Judetul ALBA, iar portiunea care nu era asfaltatata, deci cea de pamant era pe teritoriul judetului HUNEDOARA !!! Nu stiu daca e de ras sau…. tipic romanesc .
Am reusit si am gasit un loc la baza Muntelui Vulcan, am intins antena si dupa cateva minute eram in emisie. Nu a durat mult  si s-a format pile-up-ul in banda de 20 m. Din pacate nu a trecut mult si a trebuit sa schimb si frecventa peentru ca au aparut statii operate de acasa cu puteri mult mai mari decat a mea si care erau “suparator” de aproape de frecventa mea. Nu asta era problema cea mare ci doar ca fiind sambata erau multi radioamatori in frecventa si astfel imi gaseam loc mai greu. In benzile superioare nu am reusit nici un QSO, chiar daca am facut minute in sir apel. Am coborat si in banda de 40m unde am dat de alta echipa care activa din YOFF 001 cu indicativul special YP22CER. Salutari si pe aceasta cale si succes pe mai departe in activitatile care le fac la Ramnicu Valcea.
Putine statii romanesti si straine in 7 MHz, asa ca dupa cateva minute, am “urcat” din nou in banda de 20 m si am continuat pana la  epuizarea bateriei de la laptop.  Vremea frumoasa, chiar daca norii erau prezenti pe cer. Nu au fost descarcari electrice asa ca s-a putut  lucra, zona deosebita, perfecta si pentru campare, asta daca nu sar proprietarii cu furcile, HI. Un peisaj deosebit  pe care pozele postate nu pot sa redea pe de-a intregul, asa ca va invit sa bateti drumul, sau sa va abateti putin daca sunteti prin zona. MERITA  vazut Muntele Vulcan!!
73 & 44 YO2MTGigi        Cateva imagini aici

sâmbătă, 19 mai 2012

YOFF-417

YOFF 417, Strei – Hateg cu YP0WFF

Astazi, dis de dimineata cand am vazut ca se indreapta vremea, am decis sa caut o noua zona de activat. De-a lungul drumurile pe care le aveam de facut in judetul Hunedoara, pot sa va spun ca sun o multime de zone protejate si care au alocat cate un numar YOFF. Am decis, mai ales ca puteam profita si de avantajul unei oarecare inaltimi sa ma opresc inainte de Hateg in YOFF 417 Strei – Hateg.
Asa am si facut si iata ca pe ziua de azi pot bifa o noua locatie, o noua activare si noi legaturi in log. Am inceput direct in banda de 14MHz care a mers foarte bine, in mai putin de o ora am totalizat peste 100 de qso-uri. Propagare buna, semnale puternice, iar controalele primite spun acelasi lucru. Am coborat si in banda de 40 m, unde cu greu am reusit niste controale cu statii din YO. Banda de 7 MHz, azi a fost o catastrofa. Nu am reusit decat cu greu sa scot sin zgomotul benzii cate un indicativ. Am incercat si in benzile superioare, dar nu am auzit mare lucru, asa ca nu am incercat nici un apel. Desigur ca si in aceasta locatie am executat ceva fotografii
Pana atunci insa un sfarsit de saptamana cat mai frumos si linistit, si de ce nu poate si un “portabil”
73 & 44 YO2MTGigi



YOFF-311

YOFF 311, Poiana Marului, Muntii Tarcu cu YP0WFF
Daca nu ar fi fost o zi de mai deosebit de rece cu ploaie si cu vant , as fi spus ca am ajuns in locul perfect pentru un concediu sau o vacanta. Dar din pacate nu a fost asa si aceasta activare mi-a dat oarece batai de cap.
Zona lacului de acumulare de la Poiana Marului , Muntii Tarcu, o zona splendida, in plina dezvoltare, intr-o zona impadurita si la o inaltime de circa 6-700 m. Am gasit cu greu un drum pe care sa pot urca cu masina, ploua de vreo 2 zile neintrerupt, drum care sa ma “ridice” putin din vale. Am reusit, am zis ca e bine si am inceput sa bat pilonul de fier beton in pamantul inmuiat bine de apa. Nu am dus sarcina pana la capat si m-am trezit cu doi “prieteni “ ai omului, dar care nu ai fi spus ca sunt prietenii cuiva. E pentru prima data ca fac un pas in spate cand e vorba de caini, dar credeti-ma ca era cazul. Cu batul de pescuit pliat in mana ca sa ma apar de un eventual atac, m-am suit in masina si pret de 5 minute , de cutzu, cutzu si alte povesti, pana s-au plictisit de latrat si m-au lasat in pace. Am avut ceva emotii va spun cinstit.
Am reusit sa ridic antena si am ajuns la cautatul unei frecvente libere de apel, asta a fost cel mai usor, mai greu a fost pana a dat cineva de mine si m-a postat pe cluster, dupa aceea treaba a mers ca si unsa, chiar daca numarul de statii pe care le auzeam nu erau in numar mare. Am inceput cu banda de 14 MHz, iar dupa o jumatate de ora am coborat in 7, unde desigur ca la al doilea apel mi-a raspuns…. da, Pit. Dupa controalele necesare, si dupa ce m-a postat pe cluster, am cam somat. Nici statii romanesti care de obicei mai apareau in 40 de m , azi nu au fost prezente. Ori propagarea era proasta si nu ne auzeam, ori conditiile meteo, ploaia si ceatza, creau necazuri. Asa ca dupa 5 minute de apel neintrerupt de nici un QSO, am urcat iarasi in 20 de m, unde totusi statile erau mai multe si mai raspundeau la chemare. Asa a mers o perioada, pana ce a aparut un “coleg” de-al nostru care a considerat ca frecventa pe care emiteam era a lui, mostenire probabil, si a inceput sa repete ca o placa stricata 59 si 44, atat. Dupa accent as putea risca sa zic ca era neamt, dar… l-am inregistrat pt cei curiosi. Venea cu un semnal destul de puternic, asa ca acoperea pe toti cei care incercau sa ma cheme. Asta e viata, nu avem ce face. Fortat de imprejurari, am coborat din nou in 7 MHz si am facut in continuare QSO-uri pana am epuizat bateria.
Chiar daca a plouat si vremea era total nepotrivita de portabil, am vrut sa verific o idee, sau un gand. Cum merg legaturile radio cand ploua. Va spun ca nu prea bine, picaturile de apa de pe antena, nu uitati ca eu infasor 10 m de sarma pe un bat de pescuit de 10 m la care nu folosesc segmentul din varf, nu fac prea bine la receptie, dar nici la emisie. La inaltimea la care eram si faptul ca fluxul solar era peste 120 ar fi fost ideale pentru a face DX-uri, dar….. cred ca ploaia, norii, ceata nu ajuta sau nu ne ajuta, pe noi ca si radioemitatori. Nici controalele primite nu erau prea bune, cele mai multe in jur de 5 5. Sau poate ca totusi nevazand prea bine varful muntilor, din cauza cetii, sau a aburului care iesea din padure, eram inca destul de “ jos” fata de ei. Ok, scuze de povesti. Peisajul deosebit, am facut si cateva poze , asa ca, sigur voi mai reveni in zona si cu alta ocazie.

73 & 44 de YO2MTGigi

joi, 10 mai 2012

YOFF-321 Padurea Bejan


Activare locatia YOFF-321 Padurea Bejan.
Joi 26.04.2012. Sediul Clubului Silver Fox este plin ca un stup de albine.
Sosesc participantii la concursul international de orientare radio CUPA DECEBAL. Sportivi vechi, sportivi noi, arbitrii, inscrieri, protocol, discutii, amintiri, si sperante pentru viitor. Sosesc si prietenii din HA care de cativa ani ne onoreaza cu prezenta.
In alta camera, iubitorii traficului radio, pun la cale expeditia pentru activarea locatiei YOFF - 321- Padurea Bejan. Alt grup se pregateste pentru participarea la concursul de UUS Trofeul Carpati. Mare tambalau pentruca fiecare vrea sa-si impuna prioritatea. Abia dupa ora 23 se face liniste si plecam catre casele noastre.
                Vineri 27.04.2012.
Vulpistii si vulpistele lor pleaca la concurs.
Scurtistii cu sculele lor pleaca sa instaleze baza de lucru pentru trafic  la Padurea Bejan.
Ce mare surpriza!. Credeam ca vom fi singuri prin zona. Acolo insa erau cel putin 200 de personae. Se instala un cort pentru un circ cu toata infrastructura lui. Se instalau zeci  de chioscuri si tarabe pentru satisfacerea poftelor celor care vor veni in zona cu ocazia zilei de 1 Mai. Am fost primiti printre ei  cu o curiozitate nedisimulata. Nu a trebuit sa mai instalam nici generatorul de curent, pentruca am fost invitati sa alimentam aparatura de la sursele lor.   Gratis!. Asta da bafta.
Dupa ce a inceput lucrul in trafic  a trebuit sa facem fata si corespondentilor si curiosilor care erau nedumeriti cum de puten noi sa contactam asa  repede statii din toata lumea. Buna reclama!.
Dupa ora 11, au inceput sa soseasca si concurentii de la orientare radio. Alta curiozitate pentru cetatenii prezenti, care nu erau lamuriti ce fac sportivii cu aparatele lor.
La ora 18, a trebuit sa le intrerup alimentarea cu energie, pentru ca mariile lor, operatorii, sa se pregateasca pentru participarea la masa festiva. Mai usor e sa iei biberonul de la gura sugarilor decat microfonul de la gura radioamatorilor impatimiti de traffic.
                Sambata 28.04.2012.
 Nu s-a deschis bine geana  zorilor cand Sandu – YO2LAN si Ginel – YO2CXJ, au deschis din nou statia ca sa lucreze cu indicativul YQ2WFF. Dar numai pana la ora 9.00, pentruca au trebuit sa faca QSY la SIMPO HD editia X -2012.
Duminica 29.04.2012.
Trafic radio cu indicativul special pentru YOFF-321
A  doua etapa pentru Cupa Decebal de radio orientare. Festivitate de premiere si gata!
Zile frumoase, pline de activitate si cu multe satisfactii.
 Cu toate activitatile, una peste alta, au fost facute totusi, peste 1000 de legaturi.
                                A consemnat pentru dumneavoastra
                                YO2BBB, George.

sâmbătă, 5 mai 2012

YP0WFF in YOFF-007 Defileul Jiului

Dupa cum am promis, pe drumul de intoarcere am incercat sa activez o noua locatie. Cand ma refer la noua , ma refer la faptul ca YP0WFF nu a emis din zona respectiva. Desigur ca au mai fost arii activate si  de alti colegi, dar nu asta era ideea, ci de a da posibilitatea celor dornici de a face o legatura  din zona respectiva.
Faptul ca avem la radioclubul QSO BANAT TIMISOARA un asemenea indicativ ofera un avantaj destul de important in crearea pile-up-ului, dar daca doriti sa emiteti si cu indicativul propiu, nu stati pe gand. Se poate, doar ca e bine sa aveti un "prieten" care sa va arunce pe cluster din cand in cand.
Defileul Jiului nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare, o zona foarte frumoasa, mai ales acum in aceasta perioada cand Jiul e destul de mare, iar natura revine la viata, deci niste culori deosebite pentru ochi, ca sa nu mai povestim de miresmele  ce ne inconjoara. Dupa ce am trecut de manastirea Lainici, am trecut pe cealalta parte a Jiului si dupa citiva metri am gasit un drum forestier pe care am reusit sa intru cu masina si sa ma apropii de apa.
Am intins antena, si am facut pozele de rigoare. Din pacate nu sunt, inca, dotat si cu un mic trepied, ca sa apar si eu in poze, asa ca am dat apel in banda. Prezent in banda, desigur , Pit, YO3JW, primul QSO cu el si urmarea e ca m-a si pus pe cluster. Am inceput cu banda de 7 MHz, care avea ceva activitate. Legaturi destul de putine, timp mult nu raspundea nimeni, asa ca am trecut in 20 m. Nici aici situatia nu a fost prea buna, statii putine imi raspundeau la apel, iar semnalele destul de "subtiri". Asa ca am decis sa schimb zona si sa incerc sa fiu putin mai degajat. Lucru care este aproape imposibil pe defileu, iar muntii care sunt de o parte si de alta sunt un obstacol serios, iar de urcat pe ei in conditii de mobil cred ca este exclus.

Am schimbat locatia , adica m-am intors cateva sute de metri catre Tg Jiu si am intins antena in poiana care era cu ceva mai sus decat prima locatie. Desigur ca fiind pe drum de dimineata, trecand a doua oara prin fata restaurantul de la Lainici, am facut si pentru operator o pauza de alimentare. Fatuca care m-a servit mi-a spus ca ar fi o varianta sa urc pana la gara cu masina. Gara care este cu mult mai sus decat drumul national, dar dupa experienta de ieri cu trenurile nu cred ca era un castig acest lucru, ci din contra. Alt drum care sa urce mai in "sus" nu stia sa fie in zona, asa ca .... in poiana si o noua incercare.
Cu montat, cu demontat, cu alimentat operatorul, s-au mai scurs 2 ore, asa ca si propagarea s-a schimbat, as zice eu. Legaturile au avut o cadenta mai mare, iar semnalele erau cu ceva mai puternice. Asa ca am avut o perioada de lucru.
Ca si DX din aceasta locatie am “executat un JA, pe care recunosc ca nu l-am luat din prima, pentru ca era si un “coleg” din IZ care ma tot toca cu JP, JP…. Din pacate multi prefera sa spuna 2 litere care par mai exotice, asa ca atunci cand am auzit JA, am cam stat pe ganduri, dar … l-am facut… si nu imi pare rau. Conditiile meteo mi-au dat ceva emotii, pentru ca soarele disparea si aparea dintre nori, iar banda era plina de descarcari electrice.

Am lucrat pana in momentul in care s-a aprins un led rosu semn ca trebuie sa salvez aplicatia si logul.
Am plecat spre casa cu bucuria activarii unui nou parc national dar si cu aproape 200 de noi legaturi in log. Pana la o urmatoare activare 73 si 44 !!
YO2MTGigi

vineri, 4 mai 2012

YOFF 237 Culoarul Jiului

Astazi pe drumul catre Craiova, ma uitam dupa o parcarea sau o iesire de unde pot sa emit din nou cu YP0WFF. Am gasit ca cea mai buna varianta ar fi ca la intoarcere inainte de a trece din judetul DOLJ in Mehedinti sa fac dreapta inainte de pod si sa cobor pe malul apei.
Asa am si facut, doar ca nu am luat in calcul un singur aspect, am stat prea aproape de linia de cale ferata care pe deasupra e si electrificata. Asta e, asa se invata ...
Deci stiam cand va veni trenul, zgomotul in banda crestea destul de repede, iar cand locomotiva era deja la cateva sute de metri, zgomotul din banda era cu mult peste 59 +20, si crestea la maxim cand era in dreptul meu. Ca sa nu mai spun de zgomotul din aer, fiind o zi foarte calda am stat cu geamurile deschise. Mare greseala. Ruta e foarte des circulata de diverse trenuri, asa ca am spus de cateva ori QRX, QRX, QRX.
In rest o zi buna ca si numar de legaturi, aceeasi oameni care imi spun deja pe nume, dar si unii noi. ca si DX; azi am punctat un YB, care a venit la apelul meu. Ma bucur ca in conditii destul de "subtiri" am fost copiat cu 59 in Indonezia.
Mai multe legaturi ca de obicei si mare parte din ele in banda de 20 m, care azi a mers bine. Dupa inserat am coborat si in 7 MHz unde am stat pana ce laptopul s-a stins din lipsa de curent. Trebuie sa gasesc o modalitate de a mentine mai mult timp curentul in baterie laptopul sau de a lua chiar o baterie de rezerva. Incarcarea este exclusa , invertoarele de obicei "bruiaza" banda si incarcatorul original al laptopului baga zgomot in banda pana la S9 in 7 MHz. Chestie patita si probata anul trecul in Lunca Muresului  cu ocazia unei activari. 
Cu parere de rau am strans antena  si am plecat spre pensiune, pentru ca banda mergea bine si locul era bun, dar asta e.... poate data viitoare va fi si mai bine.
Pe intuneric am ajuns in Severin , unde la ora 22.00 OL, un termometru stradal arata 25 grade C !!, Exact ca si intr-o zi de vara, doar ca inca nu am aparut tantarii.... HI, HI
 Maine ma gandesc s ama intorc spre casa pe Defileul Jiului, asa ca poate imi reuseste o noua activare ....
 O noapte buna si la reauzire.
 73  & 44 de YO2MTGigi

miercuri, 2 mai 2012

YOFF-126 din nou !

YO6CUF a fost cu YO6KNX/p in YOFF-126.
Sambata, 28.04.2012 am facut o iesire cu statia la Dumbravita, in YOFF 126. Vreme calda si placuta, trafic radio bun. Am facut 301 QSO-uri cu statii din Europa si Asia.Cu aceasta ocazie am testat si antena portabila tip"FLUTURE" pentru 7-14 -21 MHz si am constatat ca se poate lucra cu ea si in 18 si 24 MHz. La emisie este relativ buna, dar la receptie este excelenta, avand o directivitate foarte mare, din 7 pana in 28 MHz , la un unghi de circa 30 grade. Inclinarea ei in plan vertical cu circa 20 de grade facea ca pamantul din spate sa se comporte ca un reflector si astfel practic statiile din spate erau atenuate cu mai mult de 20 de dB.
Foarte cald de 1 Mai chiar si la munte. Am testat statia si antenele la o locatie noua de langa lac, la capatul de sud est al rezervatiei, unde am cumparat niste teren pentru amplasarea unei baze de trafic radio. Receptie excelenta, emisie buna, chiar daca am mers numai pe acumulator. Am stat cu statia in masina deoarece soarele era foarte arzator. Am limitat puterea undeva intre 25-50 w. A fost o zi frumoasa la iarba verde.  
Cezar-YO6CUF

Activari.......ale YP0WFF

Cu o mica abatere de la drumul principal ce leaga Hateg de Petrosani, am ajuns si in Parcul National Gradistea Muncelului Cioclovina YOFF-016 cu YP0WFF

In dreptul localitatii Banita, am ochit un drum pe care puteam intra cu masina pana la o deschidere pe varful unui deal.  Am intins deja consacrata antena LW verticala si am inceput sa ascult banda de 7 Mhz. Surpriza.... in banda deja era in emisie un alt indicativ special, YP1WFF, la care operator era Pit, YO3JW. Am schimbat cu el 2-3 vorbe si controale cu indicativele fiecaruia si ne-am despartit, de fapt eu am "urcat " mai sus in banda si am inceput sa emit. Pit a fost cel care m-a aruncat pe cluster, astfel ca am intrat direct in pile-up. Legaturile  au curs destul de usor, dar propagarea nu era chiar in zilele ei bune. Am schimbat banda si am continuat in 14 Mhz ,
Laptopul pe care m-am obisnuit sa il car dupa mine are si placa Wi-Fi, si surpriza a fost ca am gasit o retea care ma lasa sa ma conectez la ea , FREE !! Traisca tehnologia !  Am descoperit ca in 20 de m era si Pit activ , asa ca , cred, ca am dat putina durere de cap celor care nu stiau cate indicative cu WFF din YO erau active deodata... Asta e una din surprizele lucrului din diverse locatii.
Am intalnit si statii din YO in banda de 40 de m , dar nu in numar asa de mare cum mi-ar fi placut. Poate alta data.
Zona si privelistea oferita de o zi deosebit de calduroasa a fost ceva care e greu de spus in cuvinte. Crestetul muntilor Retezat din zare, era inca acoperit de zapada, chiar daca era o zi  apropiata de o zi de vara.
73 & 44 de YO2MTGigi
Imagini cu click mai jos!
http://www.yo2kqt.ro/index.php?option=com_wgpicasa&view=album&album=5737429279833968321&page=1&Itemid=116

O noua zi, o noua activare.
De data asta e vorba de  YOFF-435 Tufurile calcaroase din Valea Bobâlna
Am descoperit aceasta locatie si cu ajutorul amicului YO2SH, radioamator din jud HD, care indrageste si el acest gen de activitate. Ca o paranteza, a presat si el destul la clubul din care face parte pana ce au luat indicativul YQ2WFF, deci inca o "victima"... HI 
 Am ajuns insotit de YO2SH pe o vale deosebit de frumoasa, intr-o zona pe care chiar si stramosii nostri au apreciat-o si chiar au construit ceea ce localnicii numesc "BAILE ROMANE"
Am intins antena, am inceput apelul in banda si legaturile au inceput sa "curga". Initial in 7Mhz iar dupa cateva minute in care am facut apel fara sa imi raspunda nimeni au urcat in 14 Mhz , unde banda era mult mai prietenoasa. Legaturi una dupa alta, astfel incat intr-o ora si jumatate am facut cam 130 de legaturi. Nimic deosebit de aceasta data, dar sentimentul de a activa dintr-o zona noua m-a facut destul de fericit. Nu am putut sta mai mult in emisie din simplu motiv ca peste ceva timp incepea cina festina organizata de colegii din HD, cu ocazia SIMPO YO HD 2012.  Cina la care doream sa particip si pentru motivul ca ma intalneam cu cei cu care de obicei ma intalnesc doar la radio.
Am impachetat jucariile si am plecat. Desigur ca  Dorian a promis ca va reveni si el in zona si va activa si el cu YQ2WFF, si poate ca vor fi si altii dornici ca tot se apropie 1 Mai si se intind si la un gratar.  SUCCES !! 
73 & 44 de YO2MTGigi
Imagini cu click mai jos!


Magurile Baitei YOFF 297
Situate intr-o zona prin care eu trec de cel putin 30 de ani si de care  nu stiam. Ca si localizare este pe drumul ce leaga Deva de Brad, dar cu o mica abatere de la DN  prin localitatea BAITA, deci cu un ocol mic , tot acolo se ajunge... HI
Sambata am participat inpreuna cu "gasca" de radioamatori din Brad la Simpo YO HD din Deva, iar la intoarcere amicul Aurel, YO2CXK a insistat sa ocolim pentru a vedea si celalalt drum care leaga Deva de Brad, mai ales ca stia "slabiciunea" mea pentru zonele protejate . Bine a facut, pentru ca astfel  la drumul de intoarcere catre Timisoara am "comis-o" din nou.
De data aceasta in prag de seara, am urcat pe o culme care oferea o panorama deosebita asupra asezarii din vale, BAITA. Am inceput cu banda de 14 MHz, am facut loc cu greu pentru apel, deoarece banda era plina de  CQ CONTEST... Asta e, nu intotdeauna frecventa pe care ne-am obisnuit sa vorbim ne apartine. Am gasit destui care ca faca cate un QSO cu mine si cred ca uneori eram chiar si postat pe cluster,. pentru ca se forma pile-up.
Pot spune cu siguranta ca exista oameni tare impatimiti de acest gen de activari, am memorat deja cate un indicativ doua din 3-4 tari care nu lipsesc de la nici un apel de al meu, as putea enumera pe YO3JW, I5FLN, S52KM, S58AL, HA7UG, UY9IF, RA3CQ si astia sunt doar cativa cu care ma intalnesc in banda la fiecare activare. Ma bucur ca prezint si prezinta un asemenea interes acest lucru.
In rest ce pot sa mai spun ca sa nu ma repet ? Am incercat sa emit si in 80 m cu "verticalul" dar nu am reusit, Seara fiind destul de aproape nu am mai stat sa intind si dipolul inverted V, asa ca m-am oprit dupa ca am inceput sa primesc semnale ca voi ramane fara baterie la laptopul pe care tin logul. De data aceasta in prag de seara banda de 7 Mhz a mers mai bine si am facut destule legaturi si cu statii din YO. Daca aveam conditii de emis si in 80 m probabil ca as fi contabilizat mai multe legaturi nationale, dar asta deja a devenit un material de studiu pentru urmatoarele iesiri. Atacarea benzii de 80 cat mai repede si fara prea multa sarma intinsa, HI, HI
Deci ca si incheiere, o saptamana plina de activari si de noi imagini frumoase surprinse cu ochiul si cu camera. Pozele se pot vedea daca dati click pe link-ul de mai jos!
 73 & 44 de YO2MTGigi


Semenic -Cheile Carasului YOFF 013
O noua activare a Semenicului, de data asta insotit si de YO2MTD, Diana cea mai tanara radioamatoare din club, are doar 10 ani, si este fata lui tata, adica a mea...
Ziua de luni nu a fost libera in intregime, adica probleme de serviciu m-au chemat in Resita, asa ca am plecat cu familia si cu YO2ATHOS, QRCutzu,  cu gandul de a urca si pe Semenic. Drumul din Resita pana in varful Semenicului a suportat efectele frigului si a zapezii mari, deci destul de distrus, dar cu grija s-a putut urca fara mari probleme.
O zi deosebit de calda, la iesirea din Resita, un termometru stradal arata +32 de grade, pe munte soarele la fel de puternic, dar batea usor un vant care racorea destul de bine. Urme de zapada doar cat sa ai unde baga o sticla de suc la racit... peisajul inca destul de sters, iarba nu a apucat sa rasara, dar o pata de culoare era data  de brandusele care au inflorit in numar mare.
Am intins antena, am facut un apel pe repetorul de 70 cm din Timisoara catre colegi ca sa ma posteze pe cluster si i-am dat drumul. Pile-ul e aproape instantaneu cand apari pe cluster cu activari de WFF, va recomand sa incercati, sa vedeti ce nebunie se naste... Hi, HI
In banda de 14 MHz am stat aproape in permanenta, pentru ca era deschisa si mergea bine.
Am incercat ca o "introduc" si pe Diana, YO2MTD, dar emotiile destul de mari o faceau sa nu moduleze decat cu voce scazuta. Astfel ca nu era intotdeauna auzita in banda. oricum a reusit si ea cateva legaturi si asta ma bucura. Inceputul e intotdeauna cel mai greu, si eu am fost alaturi sa ii "suflu" ce sa spuna, poate s-a si auzit uneori mai mult modulatia mea decat a ei.
Timpul in care stau in emisie e dictat de bateria laptopului, asa ca si de data aceasta cu parere de rau a trebuit sa "inchid" mai repede decat mi-as fi dorit. Dar nu-i bai. Am stat ceva timp in natura, alaturi de familie, si am facut ceea ce imi place mai mult, nu ?
Drumul de intoarcere a avut un mic ocol pana la Brebu Nou unde un alt coleg de hobby era in portabil, YO2MHN. Doar ca pe el l-am surprins tragand cu urechea in "triple five" dupa DX-uri. O cafa buna , o poveste scurta si ne-am pornit spre Timisoara dupa o noua zi si o noua activare.
73  & 44 de YO2MTGigi
Imagini cu click mai jos!
http://www.yo2kqt.ro/index.php?option=com_wgpicasa&view=album&album=5737438290286109345&page=1&Itemid=116

YOFF-164 - RECIDIVARE 2012...

Eu si ...MAREA !
Am fost cateva zile in Costinesti.
Marea impecabila, asa cum am mai vazut prin "insule". Verde, clara si culmea, suficient de calda sa poti trage o baita!
Am operat cu IC-703 setat pe 5 W marind puterea la 10 W intr-un QSO cu DL3SEZ, portabil si el dar cu 100 W dintr-un IC-7000 undeva pe un varf de munte.
Configuratia a fost;-IC703, -SLA Pb, 7 Ah si uneori cu 2,2 Ah, -Antena militara de 2m Clansman montata pe un BalUn comutabil 4:1/9:1, -2 contragreutati, una de 12 m si una de 5 m.,
Logul l-am tinut pe hartie iar ceasul era cu 2 minute inainte
La hotel foloseam o undita de 6 m cu un fir prins cu soricei pe ea si ICOM AH4. Camera a fost la etajul 6 a hotelului Forum si, din fericire, balustrada era impamantata bine, fiind legata la centura de impamantare.
Am reusit cateva tari noi pentru mine: Andorra, Albania si Filipine.
Ce mare!
Se vede antena!
Am facut QSO-uri si cu o statie din Texas, cu sotul si apoi cu sotia.
Cateva concluzii: Frecventele pentru QRP si WFF sunt poluate de diversi care trancanesc la foc continuu; fara sa fii anuntat pe cluster ragusesti pana da de tine cineva din intamplare; statiile YO nu lasa pauza neam si cand lasa pauza au urechile infundate (asta nu e o noutate propriu zisa); daca intrebi daca frecventa e ocupata ti se raspunde imediat, deci esti auzit dar cand faci apel nu te mai aude nimeni (probabil are legatura cu rata scazuta de retur a QSL-urilor); lumea se uita ca la spioni daca te vede spunand chestii intr-un microfon care pleaca dintr-un rucsac ce are o antena.
Aaa, Marea Neagra poate fi deosebit de limpede, mai ales cand cade guvernul!
YO3HJV/p