Translation tool

duminică, 27 noiembrie 2011

YOFF-182

Vineri, 25 noiembrie YO6EZ si YO6CUF au facut o iesire in YOFF-182. Vremea frumoasa a permis montarea si testarea antenelor. S-au efectuat peste 300 de legaturi
Iata si cateva imagini!

vineri, 18 noiembrie 2011

YOFF-190

YOFF – 190, Situl Natura 2000 "Valea Oltului Inferior"

Sfârşit de săptămână în noiembrie. Este deja frig însă soarele încearcă pe la ora prânzului să ne mai mângâie. Ne-am adus aminte că anul acesta nu am fost prea harnici şi am lucrat doar o singură dată în programul WFF aşa că am hotărât să facem situl Natura 2000 Valea Oltului Inferior codificat cu YOFF – 190.
Am format echipa YO7KRS indicativul Radioclubului Cozia, subsemnatul YO7HUZ , YO7HUY – Cristi şi cel mai nou membru al radioclubului YO7GWA – Lee/Lică.
Situl natura 2000 Valea Oltului Inferior se întinde din Râmnicu Vâlcea, de la confluenţa râului Olăneşti cu Oltul în lacul de acumulare Râmnicu Vâlcea-Nord până la Dunăre şi se distinge atât prin bogăţia de specii de păsări şi peşti, toate în ecosistemul creat de luciul apei şi vegetaţia specifică bălţilor cât şi prin peisajele oferite în multe locuri de bălţile din preajma Oltului.
Am lucrat încă din seara zilei de 11 noiembrie, din Râmnicu Vâlcea, de la doi paşi de confluenţa despre care v-am spus mai sus, subsemnatul şi YO7GWA, eu în banda de 80 metri (am sărit totuşi şi în 40 şi 20 metri dar nu concomitent cu Lee) iar YO7GWA numai în banda de 40 metri. Am continuat în dimineaţa zilei de sâmbătă până pe la ora prânzului iar la ora 15:00 UTC am plecat cu toţii la Budeşti-Bercioiu unde ne-am cantonat, prin amabilitatea oficialităţilor comunei, la Şcoala generală din cătunul Ruda, situată la doi paşi de bălţile cunoscute în lumea pescarilor ca Bălţile de la Bercioiu.
Am instalat antenele în curtea şcolii, un dipol inverted V şi un deltaloop, o antenă confecţionată special pentru această ieşire pe suportul format din două undiţe. Este modelul de antenă promovat în YO de YO8CYN – Mihai şi aveam să constatăm că funcţionează cu rezultate foarte bune în 14, 21, 24 şi 28 MHz.
Am operat folosind în a doua parte a serii şi antena deltaloop, cu un transceiver ICOM 706 MK2 cu microfonul original al staţiei, cu antena tuner manuală LDG 435.
Am lucrat începând de pe la ora 17.30 CFR până seara târziu şi apoi dimineaţa de pe la 7.00 CFR până pe la ora 10.00.
A fost o experienţă interesantă, chiar dacă pe holul şcolii era cam frig iar cazarea peste noapte a fost într-o sala de grădiniţă unde am avut grijă să alimentăm cu lemne, la greu, o sobă de teracotă imensă ...HI!
Am lucrat peste 300 de staţii şi ca de obicei printre cei dornici să intre în QSO cu noi pentru a bifa încă un cod YOFF au fost radioamatorii din Polonia, Ungaria şi Germania. Am recunoscut indicative care au lucrat cu noi când am fost în Parcul Naţional Cozia sau care, la rândul lor lucrează în programul WFF din ariile naturale protejate din ţările lor, ceea ce ne-a convins că s-a format o adevărată comunitate a radioamatorilor WFF din care ne face o deosebită plăcere să facem parte.
Şi ca să închidem acţiunea, în după amiaza zilei de duminică am mai lucrat în 3.5 MHz câteva staţii YO.
Aşteptăm primele QSL-uri şi vom începe să trimitem la rândul nostru QSL-uri YO7KRS sau YO7KRS/P, dedicate evenimentului, şi ne vom gândi dacă vom recidiva sau nu cu o nouă acţiune până la sfârşitul anului.
Până atunci echipa YO7KRS formată din Lee, Cristi şi Nicu vă spune 73 şi 44!
Imagini aici!

luni, 14 noiembrie 2011

YOFF-349

Padurea Plopeni - YOFF-349
Am dorit sa merg la Buzau unde era organizata o intalnire cu radioamatorii. Asi fi dorit sa merg la Valea Calmatuiului, dar Pit mi-a dat ideea de a merge spre Padurea Plopeni. Era o zona protejata care inca nu era activata. Uitandu-ma pe harta am vizualizat unde se afla.
Vineri dimineata am plecat. Initial era vorba sa vina si YO6EZ, dar in ultimul moment a renuntat.
Dupa ce am terminat cu treburile din Ploiesti am luat directia spre YOFF-349. Drumul destul de bun m-a dus la marginea padurii unde am cautat un loc pentru a-mi amplasa masina si toate cele. Fiind singur a durat ceva mai mult, dar am reusit! Astfel ca la orele 1424 OL am reusit prima legatura cu Pit, YO3JW. Neavand cu mine si laptopul l-am rugat sa ma posteze pe DX Cluster. Astfel ca in numai cateva minute toata Europa era pe frecventa! Va dati seama ce greu e sa scoti un indicativ din imbulzeala. Dar mi-a placut! Dupa ce am stat in 40m, cand chemarile au mai disparut, am trecut in 20m unde am luat-o de la capat.
Nici nu am observat ca incet, incet se intuneca. Am fost nevoit sa strang si m-am intors in Ploiesti de unde dimineata am pornit catre Buzau.
Inainte de plecare am descoperit in apropriere o crescatorie de struti unde intentionez sa fac o vizita in curand.
Din Buzau, dupa intalnire, am plecat catre "vulcanii noroiosi" care poate va fi urmatoarea locatie de unde voi lucra.
73/44 Cezar YO6CUF operator de "serviciu" la YO6KNX/p
Si cateva imagini!