Translation tool

duminică, 30 octombrie 2011

YOFF-010

Cei doi, YO6EZ, Dan si YO6CUF, Cezar au pornit spre Parcul National Piatra Craiului.
Aici au activat inainte de marele concurs CQ WW DX fone.
Vremea a fost excelenta si cei doi au folosit indicativele YO6EZ/p si respectiv YO6KNX/p
Cateva imagini aici

joi, 27 octombrie 2011

YOFF-316 YOFF-189

Iesirea din 26 octombrie 2011
Dupa mai multe discutii cu partenerul de echipa s-a hotarat: miercuri iesim spre sud! Dimineata speram sa fie frumos. Dar cerul era totalmente acoperit de nori si erau numa vreo 7 grade de lui Celsius! Dar am zis ca mergem...
Asa ca am incarcat in masina echipamentul si la ora 9 eram la locul de intalnire pe soseaua Oltenitei. Florin a sosit si am pornit. Directia Oltenita. Dupa ce am ajuns aici am carmit-o spre stanga catre Calarasi. Acesta era drumul cunoscut! Dupa vreo 30 km am ajuns la localitatea Manastirea. Imediat dupa ce am iesit din localitate soseaua a urcat pe digul care margineste spre sud valea Mostistei si unde s-au format un sir de lacuri.
Din cercetarea lui Google Earth am vazut ca undeva dupa terminarea digului este (a fost!) un complex de pompare a apei. Ajunsi aici am intrat pe digul ce separa acest sistem de pompare si am inceput sa ne instalam. Nici nu am apucat sa punem toate laolalta ca ne pomenim cu o echipa de "vizitatori"
Cine suntem, ce facem?
De la ei aflam ca zona este un santier si mai apoi ca au avut probleme cu cautatori de metale care au reusit sa faca ceva achizitii in zona. Am reusit sa-i convingem ca nu avem aceleasi idealuri si am fost lasati in pace. Ulterior am aflat ca statia de pompare asigura cu apa din Dunare un sistem de irigatii care ca marime era al treilea in Europa! Nivelul apei din lac era scazut deoarece este alimentat tocmai din Ialomita, de la lacul Dridu care acum si acolo se lucreaza la baraj.

In acest loc am stat cateva ore bune, fiind in YOFF-316 cu YP1WFF/p.
Pentru a putea activa YOFF-189 a trebuit sa ne deplasam mai spre nord pe malul lacului Mostistea.Am folosit indicativul YO3KWJ/p
Aici pe malul lacului era un santier (De aici ne-am alimentat cu curent!)
Ineditul era ca acea constructie urma sa fie realizata din baloturi de paie! Constructorul si proprietarul erau chiar mandri de acest lucru si am fost invitati sa revenim cand constructia va fi gata!
Cu acest prilej am aflat ca mai exista un drum mai scurt catre Capitala. (Pe aice ne-am intors)
Incetul cu incetul vremea s-a racit si se apropria intunericul. Asa ca am strans si am pornit spre casa. Cand am ajuns in Bucuresti deja luminile erau aprinse....
Cateva imagini aici si aici

vineri, 14 octombrie 2011

YOFF-373

O ALTA EXPEDITIE YR2WFF - REZERVATIA PARANG - YOFF - 373
La intalnirea din luna septembrie de la Buzias am avut ocazia sa fim invitati de prietenii nostri de la Clubul SILVER FOX din Deva si cei din Valea Jiului la intalnirea radioamatoriceasca care are loc in fiecare an, in cel de-al doilea sfarsit de saptamana din luna octombrie din Muntii Parang. In urma discutiilor cu trupa de la YO2KJW am decis sa onoram aceasta invitatie si cu aceasta ocazie sa activam si locatia respectiva YOFF – 373, urmand sa merg eu (YO2CJX), Ovidiu(YO2LEH) si Mihai(YO2-028/CS) care ne va transporta cu masina sa. Afland din discutiile de pe repetorul R1X de intentia noastra si avand un loc disponibil in masina n-i s-a alaturat de la Lugoj si Claudiu (YO2CDX).
Asa ca in ziua de 05.10.2011 am trecut la executarea pregatirilor, am alimentat cu benzina necesara masina lui Mihai, si-a luat si Rovineta pentru drum, am facut cumparaturile necesare pentru “alimentarea noastra”(HI!) si am pregatit la mine la garaj echipamentele necesare pentru lucru, respectiv:
- transceiverele TS 140S si TS 50;
- husa cu accesoriile antenei baston de 5m pentru benzile de sus;
- husa cu antenele de 2x20m si 2x10m pentru benzile joase;
- nelipsitul meu transmitator automat;
- castile si manipulatorul;
- cabluri de interconectare si alte mici accesorii necesare,
urmand ca Claudiu sa aduca sursa de alimentare ALINCO in comutatie si MFJ-ul necesar pentru adaptarea antenelor.
Conform intelegerii stabilite de comun accord in 06.10.2011 ne intalnim la ora 06.00 in fata blocului fiecare cu lucrurile sale, pe care le imbarcam in masina, ne deplasam la garaj unde imbarcam restul materialelor si la ora 06.45 incepem deplasarea pe itinerariul stabilit : Caransebes – Otelu Rosu – Hateg – Petrosani – Telescaun Parang.
La ora 0830 dupa o deplasare fara probleme ajungem la Petrosani unde oprim la o cafea si ne informam despre situatia telescaunului despre care stiam ca este in revizie si s-ar putea sa avem surprize cu urcatul, ceea ce s-a adeverit cand am ajuns la telescaun. Avand in vedere si acest impediment si ca vremea era favorabila am convenit sa mergem cu masina si am reusit sa urcam pana la Statia Salvamont la 300 m de obiectivul nostru Statia radioreleu Parang. De aici Ovidiu si Claudiu au plecat pe jos cu o parte din bagaje, urmand ca Ovidiu sa se intoarca sa ne ajute sa ducem si restul de bagaje. In discutia avuta cu un domn de la Statia de Salvamont privind parcarea masini in siguranta acesta a binevoit sa ne ajute cu masina salvamontului, asa ca i-am ajuns din urma pe cei doi. Dupa cazarea de rigoare am trecut la montarea antenelor si a echipamentelor si in jurul orei 13.00 totul era pregatit. Dar in ziua respectiva se lucra si la reteaua de curent asa ca curentul venea in rate de cate o ora HI!. La ora 15.00 am dat startul la traficul FF cu pauze de cate o ora, asa ca pana la binemeritata odihna am realizat vreo 500 de QSO-uri, bineinteles ca in acest timp restul grupului sa intalnit cu cei care au venit de vineri la intalnirea din Parang. Sambata dimineata dupa un mic dejun fugitiv am inceput din nou traficul cu o pauza de pranz unde am fost si m-am intalnit la un pahar de vorba cu prietenii care au venit sa participe la intalnirea propriuzisa si participarea la masa festiva de seara, efectuind aproximativ 450 de QSO-uri. Dupa odihna binemeritata duminica dimineata m-am trezit si direct in trafic pentru ca programasem sa coboram cu scaunul de la ora 15.00, dar cum socotelile nu se potrivesc, coechipierii m-au convins sa plecam luni de dimineata asa ca am continuat pana seara mai lejer si am mai realizat vreo 350 de QSO-uri, in total sau realizat 1307 QSO-uri. Bineinteles ca am urcat vineri pe o vreme frumoasa, dar sambata a nins cam 10 cm de zapada si vremea sa racit, astfel ca luni dimineata antenele aveau chiciura pe ele si coaxialele se facusera beton ceea ce a facut mai greoaie stangerea lor. Cu toate acestea la ora 10.00 totul a fost strans si am cobarat la telescaun care nu mergea si bineinteles si am coborit cu totii pe picioare pana la masina. Dupa curatatea de zapada si verificarea prealabila am imbarcat materialele in masina si am coborat pana in Petrosani unde s-a baut cafeaua de rigoare si apoi drumul spre casa, unde am ajuns pe la ora 14.30. La garaj am debarcat materialele, noi am mers acasa iar pe Claudiu l-a recuperat un prieten de-al sau de la Lugoj.
Imagini aici!
Cu toate situatiile neprevazute si modul cum sa desfasurat expeditia suntem bucurosi ca am reusit sa mai activam o noua rezervatie YO.
Acestea fiind zise eu sper sa reusim sa mai activam o noua rezervatie din Banatul Montan pana da zapada(HI!).
73 si 44 de la YO2CJX - GIL
In paralel s-a desfasurat o intalnire a radioamatorilor. Ceteva imagini pot fi vazute aici!

joi, 13 octombrie 2011

YOFF-127


YOFF-127 a fost activat in 12 octombrie 2011. Au fost realizate peste 300 de QSO-uri in benzile de 7, 14 si 28 MHz cu 38 de entitati DXCC, trei continente. Echipamentul folosit a fost FT-847 + AT50, alimentare de la bateria masinii, iar antena "undita" de care atarna ~ 10m de sarma si cu balun 1:9 un-un. Localizarea este dincolo de Oltenita spre vest pe langa Dunare. Nu am reusit sa ajungem la mal din cauza de noroi si .... Daciei SN nu-i place! Asa ca am inaintat cat s-a putut... Poate data viitoare o sa fie mai uscat!

luni, 10 octombrie 2011

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Balon de inalta altitudine!

Romanian high-altitude balloon launch
On October, 15th, a Romanian team will try to launch a high altitude baloon! The baloon will be tracked via APRS and the trace will be available via aprs.fi.The payload will consist of a HiRes Camera, a Video stream equipment for live images and tracking devices (APRS and GPS logger). DONE !
The ballon will be followed by a mobile team with a tactical APRS setup and from a fixed location, also with tactical APRS and live stream capture device.
The APRS callsign for this launch will be YR1X-11 and the tracker will transmit with 10 W on 144.800 MHz with a period of aprox. 8 sec. The data will be digipeated via YO3KSR-2 Digipeater at every 28 seconds (UIFLOOD CHECK).
Our club will issue a special certificate as follows:
-“Standard APRS Chaser” for the ones who provide proof of reception for 2 (two) consecutive direct APRS Packets from YR1X;
-“Special APRS Chaser” for the ones who provide proof of reception for 5 (five) consecutive direct APRS Packets from YR1X;
-“Extra APRS Chaser” for the ones who provide proof of reception for 8 (eight) consecutive direct APRS Packets from YR1X.
The proof of reception will be either a audio file from the receiver or a screen capture.
The application must be sent to yo3ksr@gmail.com no more than 5 days from the launch.
The Certificates will be issued on .pdf and can be printed on request (5 EUR or IRC equivalent).
The exact moment (or maybe the date) may be subject of change due to atmospheric conditions! For a up to date situation, please check our website: http://www.yo3ksr.ro/.
Direct webpage:http://www.yo3ksr.ro/index.php/radioamatorism/178-expeditii/677-high-altitude-yo-baloon-launch)Also you can leave a comment on the same page…
Happy APRS chasing
Best regards,
Adrian Florescu, YO3HJV
Cateva imagini de asemenea la http://www.radioamator.eu/index.php? discutii pe tema data! http://www.yo3ksr.ro/index.php/radioamatorism
http://www.adevarultv.net/#categoria-fara-68-video-romania-vazuta-din-spatiu-4682-lista-pagina-1
http://www.rosa.ro/index.php/en/communication/news/524-experiment-zbor-cu-balonul-la-mare-altitudine.html
http://www.yo3ksr.ro/index.php/radioamatorism/185-experiment/692-yr1x-11-video