Translation tool

sâmbătă, 31 iulie 2010

YOFF-011 new one

We do it!
This time weather was nice and hot!
YO2BTW, YO2MGI and YO3JW start the adventure in YOFF-011
The road is just a joke. It is a realy off-road. It goes thru the ancient forest. Finaly at about 1400m high we find a clear place. Fastly, first, we set up antenna, next the transceiver and start!
It was a batery operation with about 50W only. After a few hour the computer fall first. No replace for his power so change the laptop!
The return was sad. We need to leave a marvelous place in middle of nature
All was possible by help of YO2BTW and his Jeep! Thanks!
http://picasaweb.google.com/fenyo3jw/YP1WFFYOFF011August2010#
If you like mountains picture look here


Will try again 12-13 august 2010! Hope weather will stay with us! to the team come also YO3JW

Sorry! All morning was raining. May in next future will try again!
YO2BTW

YO2BTW and YO2MGI will try to go up in YOFF-011 Parcul National Retezat in 1st August 2010 as YP1WFF/m.
Watch DX Clusters!
GL
73
Pit YO3JW

vineri, 30 iulie 2010

Activity from YOFF-026 new one !


A team from Brasov city will try to activate YOFF-026 , Parcul Natural Defileul Muresului Superior, in week end, 6th august -8 th august 2010.

Team will leave the city friday late afternoon. If is any possibility they will try to set up and start, if not, activity will start 7th august morning

They will use YP1WFF call.
QSL for this operation via YO6EZ

Watch DX Clusters.... si iata imagini de la fata locului!



73/44 & GL YO3JW


"Pe masura ce urcam valea si defileul Muresului din directia noastra (Medias – Targu Mures – Reghin) te invaluia un sentiment mistic. Sentimentul unui explorator care descopera o lume noua, un mic vizitator pe tarmurile unui Eldorado. Pe masura ce drumul devenea tot mai serpuit, mai strans intre apa si stanca, aveai impresia ca intri intr-un tinut feeric, cumva rupt de lume, de tehnologie, dar maiestous in acelasi timp. Vara vedeai cirezi de vaci, in drum spre pasunile alpine si munteni cu cosuri cu afine sau mure de vanzare, iarna, turturii de gheata formati pe marginea stancilor amenintatoare se intreceau in forme si lungime, sau, mai rau, poduri de gheata blocau efectiv drumul. Kilometru dupa kilometru vedeai cum se schimba stilul caselor, al oamenilor, al vietii, o viata mai linistita, traita de oameni mai linistiti, mai pasivi, mai sociabili.Aroma, un amestec de rasina de brad, fructe de padure si flori de camp te inunda de peste tot, in timp ce in fiecare sat din cale intalneai fabrici de prelucrare a lemnului, cu stive imense de brazi proaspat doborati langa ele. Cand destinatia era despartita de ultimele curbe, apareau primele case razlete, rasfirate pe munte, cu drumuri abrupte, intortocheate, fiind bineinteles case de lemn, cu prispa in fata. Apoi, brusc, defileul facea loc depresiunii, si se desfasura panoramic Toplita in toata frumusetea lui de oras de munte."

duminică, 25 iulie 2010

YOFF-017 QRV !


A team from Braila city (YO4AAC, YO4ATW, YO4GNJ, YO4SCY & YO4TMB) activated YOFF-017, Parcul Natural Balta Mica a Brailei as YP1WFF during 25th July to 1st August, time to time, when it was possible.
Thanks for your calls
QSL for this operation via YO3JW
GL
73/44 Pit YO3JW

YO2LSP/p in YOFF-020

Emi , YO2LSP/p a fost activ de YOFF-020
"In week-end-ul 17-18 Iulie , goniti de caldura din Timisoara si ademeniti de racoarea de la munte, am pornit cu XYL-ul spre muntii Apuseni. Dupa rezolvarea unor mici probleme de lucru la Oradea, am coborat catre Beius cu intentia de a urca catre Padis - Cetatile Ponorului. Din pacate in aceea zona ploua cu galeata si cu parere de rau a trebuit sa schimbam traseul , astfel incat am pornit catre Arieseni - Campeni - Deva, sperand sa scapam de ploaie.
Am fost inspirati, pentru ca imediat ce am trecut de partia Vartop (alt 1250m) de la Arieseni , a aparut soarele. Am coborat la Garda de Sus (alt 700m) si am gasit un minunat loc da campare pe malul raului Aries. Am instalat cortul, si dupa ce am adunat ceva lemne pentru seara, s-a decis ca e timpul pentru un pic de radio.
Am instalat un vertical de 8m cu cu 5 contragreutati intanse pe pamant si gata antena. TRX-ul Icom 7000, antenna tuner Z100m si 10 acumulatori de 7AH, 12V. Cum muntii Apuseni sunt rezervatie naturala (YOFF 020), am lansat apel in banda de 40m , specificand ca sunt portabil in YOFF 020. A fost o experienta interesanta, avand si surpriza ca pentru cateva minute sa creez chiar un mic pile-up auzind 5-6 statii care ma chemau concomitent, ceea ce pentru mine este o premiera. Dar minunea nu a durat mult si dupa 35 de legaturi banda s-a linistit. Am renuntat sa mai fac apel si m-am dedicat unei alte activitati - foc si gratare. Cu toate acestea, minutele de pile-up create nu mi-au dat pace si a doua zi , inainte de a pleca catre Timisoara am urcat la partia Vartop si m-am instalat intr-o poienita , am reinstalat tot setup-ul si am relanasat apelul. Am incercat in benzile de 40, 20 si 10m, dar fara un rezultat ca cel de cu o seara inainte. Probabil nu era nici ora potrivita si nici propagarea prea buna.
A fost primul meu WFF lucrat (ca activator), este o modalitate buna de antrenament pentru concursuri si m-am convins ca ajuta sa ai si un indicativ special :). Data viitoare voi incerca sa operez cu un indicativ special, sa vad diferenta. Avem aproape suficiente rezervatii de unde se poate activa si ar merita sa profitam de ele :).
YOFF-005 PARCUL NATIONAL CHEILE NEREI - BEUSNITA (CS)
YOFF-008 PARCUL NATIONAL DOMOGLED - VALEA CERNEI (CS)
YOFF-013 PARCUL NATIONAL SEMENIC - CHEILE CARASULUI (CS)
YOFF-014 PARCUL NATURAL PORTILE DE FIER (CS,MH)
YOFF-019 PARCUL NATURAL LUNCA MURESULUI (AR, TM)
YOFF-020 PARCUL NATURAL APUSENI (AB, BH, CJ)
Distantele relativ scurte, dau posibilitatea si unor mini -expeditii de o singura zi. Voi reveni cu detalii dupa urmatoarea experienta WFF."

Mai multe gasiti la
http://www.yo2kqt.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=154:portabil-in-muntii-apuseni&catid=53:dalemembrilor&Itemid=78

Ii dorim sa-l auzim cat mai des, poate impreuna cu alti radioamatori din Timisoara!
Pit YO3JW

luni, 5 iulie 2010

YOFF-012 Parcul Natural Muntii Rodnei

A team will try to activate YP1WFF from YOFF-012 in 10/11 July 2010 if weather condition is good. They will try WARC bands to avoid IARU contest QRM.
Watch DX Clusters!
http://www.parcrodna.ro/